Scooterverzekering: Verplicht?

Een scooterverzekering is in België verplicht wanneer je met je scooter op de openbare weg wilt rijden. Deze verzekering wordt ook wel een scooterverzekering BA verzekering genoemd. BA staat voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dit is dezelfde verzekering als een auto- of motorverzekering. Deze dekken namelijk ook de schade die door jou toedoen wordt veroorzaakt op de weg. Maar, je kunt ook bij de scooterverzekering kiezen voor een aanvullende verzekering. Hier kun je gebruik van maken wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwe scooter hebt gekocht.

Een aanvullende verzekering is sowieso een aanrader, wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering ben je er namelijk zeker van dat wanneer jij een ongeluk veroorzaakt dat ook de schade aan jouw voertuig wordt vergoed. Het zou natuurlijk zonde zijn dat wanneer je een ongeluk veroorzaakt en ook je eigen scooter is niets meer waard, of je kunt enige tijd niet meer op je scooter rijden omdat je geen geld hebt om hem op te laten knappen. Dat is natuurlijk iets waar je liever niet over na wilt denken. Het is daarom verstandig om dan eens na te denken over een scooterverzekering met aanvullende mogelijkheden.

Voor een aanvullende verzekering betaal je meer dan alleen voor de basisverzekering. Dit is eigenlijk ook logisch want wanneer je schade hebt aan je eigen voertuig worden deze kosten ook vergoed. De verzekering moet een hoger bedrag uitkeren wanneer jij dus een ongeval veroorzaakt. Maar, als er zich een ongeluk voordoet ben je blij dat je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Op deze manier worden alle kosten gedekt, maar je kunt ook na een tijdje wanneer je scooter gemaakt is, weer gewoon op de openbare weg rijden. Je hoeft geen maanden binnen te zitten en geld te sparen, je kunt weer gewoon vrolijk rondrijden.

Een scooterverzekering BA is in België verplicht, een aanvullende verzekering mag je er zelf bij nemen wanneer je dit wilt. Het is geen verplichting, maar denk er aan dat de kosten wel hoger zijn wanneer je er een aanvullende verzekering bij neemt. Lees vooraf goed alle voorwaarden door en kies een aanvullende verzekering (wanneer jij deze een wilt) die bij jou past. Maak geen overhaaste beslissingen,neem de tijd en zorg dat de verzekering voor jou op maat is. Het kan dus ook belangrijk zijn verschillende scooterverzekeringen te vergelijken. In de algemene voorwaarden staat beschreven wat er wel en niet gedekt wordt, het is belangrijk en raadzaam om dat vooraf goed door te lezen, voordat je de scooterverzekering gaat tekenen.