Schuldsaldoverzekering: Verplicht?

Een schuldsaldoverzekering is een verzekering die niet verplicht is in België. Maar deze verzekering wordt toch wel aangeraden. Wanneer een familielid komt te overlijden krijgt de familie alle bezittingen, maar ook de schulden worden aan de familie overgedragen. Pas dan kun je er achter komen hoe iemand geleefd heeft. Dit kan natuurlijk enorm tegenvallen. Misschien had je oom of tante wel een enorme gokverslaving en heeft hij of zij een schuld van 10.000 euro. Wat moet je dan doen? Dan moet jij als familielid mee opdraaien voor de kosten.

Daarom is er de schuldsaldoverzekering op de markt geroepen. Deze verzekering kan een uitkomst brengen in omstandigheden als hierboven genoemd. Je kunt het eigenlijk zien als een soort brandverzekering, deze verzekering verzekert je dan tegen eventuele brandschade. Terwijl de schuldsaldoverzekering je verzekert tegen eventuele schulden van een familielid.

Steeds meer mensen kiezen voor een schuldsaldoverzekering omdat ze hun familie niet na willen laten met hoge kosten. Wanneer iemand een huis heeft gekocht en een flinke hypotheek hier op heeft zitten, wil diegene zijn partner niet alles alleen laten betalen wanneer hij of zij komt te overlijden. Een schuldsaldoverzekering is bijvoorbeeld een goede uitkomst ook voor jonge gezinnen. Stel dat in een jong gezin, vader en moeder beiden rond de dertig jaar, een van de twee een auto ongeluk krijgt, dan staat een van de twee er dus alleen voor. De hypotheek zal betaald moeten worden, de kinderen moeten onderhouden worden en dan nog eens alle maandelijkse lasten. Dit is voor een gewoon gezin geen doen, daarom is het prettig dat er een schuldsaldoverzekering is.

Wanneer je een schuldsaldoverzekering hebt afgesloten ontvang jij zelf nooit geld van de schuldsaldoverzekering. Deze wordt alleen aangegaan in het belang voor je nabestaanden. Het gaat er om dat zij niet in financiële problemen komen wanneer je komt te overlijden.

Een schuldsaldoverzekering is aan te raden voor mensen die samen zijn gaan wonen en het leven met elkaar willen delen. Een ongeluk kan zich altijd voordoen en met een schuldsaldoverzekering voorkom je dat je partner met de hoge schulden achter blijft. Denk daarom goed na voordat je een schuldsaldoverzekering af sluit, bekijk alle voorwaarden en bekijk meerdere polissen voordat je een keuze maakt. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden, wat betreft uitkeringen, premiebetaling enz.