Arbeidsongevallenverzekering: Verplicht?

Een arbeidsongevallenverzekering is geen verplichte verzekering voor iedereen, maar wel voor werkgevers. Een werkgever wordt hier in Belgiƫ gezien als een breed begrip. Stel dat je als particulier iemand in dienst neemt, of in huurt,bijvoorbeeld voor de huishoudelijke taken, ben je verplicht om hier voor een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Maar hier maakt niet iedereen gebruik van, alhoewel het wel verplicht is heeft slechts een op de tien Belgen deze verzekering afgesloten, dat is dus een klein percentage.

Verstandig is het niet, want als er wat met de huishoudelijke hulp gebeurt wanneer deze bij jou aan het werk is, ben jij verantwoordelijk. Je zult dan zelf op moeten draaien voor de kosten wanneer je geen arbeidsongevallenverzekering hebt afgesloten. Deze kosten kunnen hoog oplopen, zeker wanneer iemand naar een specialist moet en er allerlei medische behandelingen moet ondergaan.

Deze arbeidsongevallenverzekering kost slechts 50 euro per jaar. Dat is dus zo gezegd een koopje, zeker wanneer je weet waar je allemaal voor verzekerd bent. De huishoudelijke hulp is namelijk verzekerd tegen allerlei ongevallen die bij het werk kunnen gebeuren. Wanneer jij kiest om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten is het goed om eens na te kijken wat er allemaal mogelijk is. De algemene voorwaarden zijn eigenlijk de eerste stap die je na moet kijken voordat je een arbeidsongevallenverzekering af gaat sluiten. Hier staan namelijk alle aspecten in welke wel gedekt worden en welke niet. Er zitten grote verschillen in de arbeidsongevallenverzekeringen. Daarom moet je goed bekijken wat je wilt afsluiten en waar je voor verzekerd wilt zijn. Ook de prijzen kunnen verschillen, maar pak nou niet meteen de goedkoopste arbeidsongevallenverzekering, dit is namelijk niet direct de beste verzekering. Sowieso is een arbeidsongevallenverzekering niet duur, dus je kunt beter rustig de tijd nemen om alles te bekijken en goed door te lezen en dan pas een keuze maken.

Het gaat namelijk wel om je personeel dat je goed moet verzekeren. Het kost misschien wat tijd om een goede arbeidsongevallenverzekering te kiezen, maar wanneer je deze hebt afgesloten ben je van alle gemakken voorzien. Als er zich dan een ongeval voordoet met de huishoudelijke hulp wanneer deze bij jou aan het werken is, worden alle kosten vergoed en hoef je niet alles uit eigen portemonnee te betalen. Het is natuurlijk niet de hopen dat er een ongeval gebeurt, maar wanneer het wel zo is, ben je blij dat je een arbeidsongevallenverzekering hebt afgesloten.